Puolukkaa on tänä syksynä todella runsaasti, omeniakin tuli kohtalaisesti. Meillä puolukat uppoaa aika heikosti muuhun perheeseen, joten päätin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa omena-puolukkahilloa. Täytyy sanoa, että hyvää tuli! Makeaa omppuhilloa puolukan kirpeydellä. Ja hillon kauniin punainen väri oli todella miellyttävä. Tätä aion tehdä varmasti joka vuosi.
Tämä ohje on tehty 5 l kattilaan.
Omena-puolukkahillo
Pilko omenoita kuorineen kattilaan noin 3/4 kattilallista. Lisää puolukoita noin litran verran, niin että kattila lähes täyttyy. Vettä joukkoon 1,5 dl. Laita kiehumaan. Lisää 1 kg hillosokeria kun alkaa nousta höyryä. Sekoittele. Anna kiehua noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Anna hiukan jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita. Anna jäähtyä ja säilö.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.