Muffinssit ovat helpot ja nopeat tehdä, useimmissa resepteissä ainekset vain heitetään sekaisin, pikainen vatkaus, vuokiin, uuniin vartiksi ja se on siinä. Ei voi mennä pieleen! (Okei no voi, kokemusta on...) Varsinkin lasten kanssa muffinsseja on mukava tehdä ja lapset yleensä niistä tykkäävätkin. Käteviä myös ottaa mukaan retkelle tai autoon evääksi tms.

Tänään tuli tilanne, jossa piti ystävälle tehdä pikaisesti jotain viemisiä. Munia ei ollut kaapissa ja sokeriakin vain desin verran jäljellä. Pikainen googletus ja löysin kivan reseptin munattomista suklaamuffinsseista täältä.

 

DSC04010.jpg

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohjataikina

2 dl maitoa tai vettä
1,5 dl sokeria
1 dl sulatettua voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

Sekaan suklaata tai marjoja (esim. mustikoita tai vadelmia) haluamasi määrä.

Sekoita neste ja sokeri. Sekoita muut kuiva-aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä neste/sokeri, muut kuiva-aineet sekä sulatettu rasva. Sekoita/vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää halutessasi sattumat sekaan. Itse laitoin noin 100 g tummaa suklaata rouhittuna. Jaa paperivuokiin. Muffinsseja tulee vuokien koosta riippuen 15-20 kpl. Paista 200 asteessa tasalämmöllä n. 15-20 min.

Kuorrutteen tein tomusokerista, kaakaosta, voista ja kahvista. Sulaa voita n. 2 rkl, kahvia n. 0,5 dl, tummaa kaakojauhetta 1-2 rkl, tomusokeria sen verraan että kuorrutteesta tulee sopivan paksua eikä valu liikaa.

 

DSC04012.jpg