Lokakuussa vietimme kuopuksemme 3-vuotissynttäreitä. Olin aiemmin bongannut netistä vinkin merirosvokeksikakusta. Päätin tehdä sellaisen, hieman ohjetta muokaten. 

DSC04193.jpg

DSC04194.jpg

Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty kekseistä, mutta koska väkeä oli tulossa paljon ja täytyyhän synttäreillä "oikea" kakku olla niin tarvittiin muutakin kuin keksejä. Tein pohjan kahdesta pellillisestä unelmakääretorttupohjaa, leikkasin levyt puoliksi ja asettelin 3 palaa päällekkäin. Viimeisestä palasta leikkasin pienempiä paloja jotka pinosin laivan peräosaan. Keulan muotoilin veitsellä sopivaksi. 

Väliin ja päälle laitoin kuohukermaa ja minttusuklaarahkaa, sokeria ja vanilliinisokeria sekä liivatetta. En tehnyt täytteestä kovin makeaa, koska fanipalat ovat todella makeita. En myöskään kostuttanut kakkua, mutta täytin kakun jo illalla ja mielestäni kakusta tuli näin hyvä.

Fanipalapusseja meni noin kolme, en kiinnittänyt paloja toisiinsa muutakuin peräosassa muutamaan ylimmäiseen palaan, koska siellä kerroksia tuli viisi. Kiinnitykseen käytin tomusokerikuorrutetta.

Lopuksi suolakaloja päälle. Mastot on tehty grillitikuista ja tavallisesta paperista.

Siellä mistä minä olen kotoisin tällaista kääretorttulevyistä tehtyä täytekakkua sanotaan pusukakuksi. Syytä en tiedä, mutta kuulostaa ainakin hauskalta!

DSC04197.jpg

DSC04201.jpg

 

DSC04195.jpg

Nämä pikkupurtavat olivat hyviä. Tulisuutensa vuoksi tosin maistuvat varmaan enemmän aikuisille kuin lapsille. Tuorejuuston ja retiisin väliin sopisi loistavasti graavilohi, mutta näin kasvisversionakin oikein maistuvia.

Ohje:
saaristolaisleipä tai jokin muu tumma siemenleipä
kermaviili
wasabituorejuusto
retiisejä
(graavilohi)

Sekoita kermaviili ja wasabituorejuusto. Itse laitoin 2 prk kermaviiliä ja yhden rasian tuorejuustoa ja tuntui potkua silti riittävän.

DSC04198.jpg

Ihanaa marraskuuta!

Hanne