Noin vuosi sitten päätin tehdä itse paahdettua mysliä ja voin kertoa että paluuta kaupan mysleihin ei ole enää sen jälkeen ollut. Kova myslien ystävä en ole ikinä ollutkaan (ennen tätä), koska jotenkin olen pitänyt kaupan myslejä liian sokerisina. Toki niissäkin on nykyään hurjasti valinnanvaraa. Tästä satsista tulee mysliä about 1,5 -2 litraa.

Mysliä on helppo tehdä koska siinä ei voi mennä pieleen (paitsi jos polttaa sen uunissa, kokemusta siitäkin ;) ).  Eri aineksia voi laittaa mielen mukaan, juuri niin kuin itse tykkää! Ja mitä kaapista löytyy!

Tässä ohjeessa määrät ovat noin -määriä.

Pohja

3 dl kaurahiutaleita
3 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl leseitä (mitä leseitä sattuu löytymään)
1 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl kanelia
(2 tl kardemummaa)

Täytteet

Pähkinöitä ja manteleita tms noin 2 dl (esim. saksan-, hassel-, cashewpähkinöitä).

Kuivattuja hedelmiä ja marjoja noin 2 dl. Näitä voi olla esim. kuivatut karpalot, mustikat, rusinat, kookoshiutaleet yms yms.

Itse laitoin tähän kuivattuja karpaloita ja papaijanpaloja sekä kookoshiutaleita.

Valmistus

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet. Sekoita hunaja ja öljy hyvin keskenään kupissa ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin. Rouhi veitsellä pähkinät hiukan pienemmiksi ja lisää joukkoon. Laita seos uunipellille ja paitsa 170 asteessa 15-20 min. Sekoittele kerran paahtamisen aikana. Varo polttamasta... Kuivatut marjat/hedelmät lisätään lopuksi joukkoon. Niitä ei siis laiteta uuniin lainkaan. Nautiskele esim. maustamattoman jugurtin ja hunajan kanssa!

DSC04021.JPG

DSC04022.JPG

DSC04023.JPG

DSC04024.JPG
 
Hanne