Pakkaspäivän tervehdys!
Tarkoitukseni oli tehdä mustaherukkajuustokakkua, mutta pakastin sanoikin eioo:ta, niin tein sitten mustikkajuustokakkua. Hyvää tuli silti, ei voi kieltää, vaikka mustaherukoiden kirpeys puuttuikin. Slurps!
Pohja
Pohjan tein samalla reseptillä kuin puolukka-valkosuklaajuustokakkuunkin.
Eli 3 dl ruispuurohiutaleita
1 dl fariinisokeria
50 g voita
Nämä pannulle ja paista rapsakaksi.
Täyte
2 dl kuohu/vispikermaa
1 prk rahkaa
1 pkt/200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl mustikoita (itselläni oli hieman sokeroituja)
2 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää siihen muut aineet. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja lisää siihen pehmenneet liivatelehdet. Purista kädessä niistä ensin ylimääräiset vedet pois. Sekoita kunnes liivatteet sulavat nesteeseen. Valuta neste täytteeseen ohuena norona koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ruishiutalepohjan päälle ja laita jääkaappiin. Tee kiille.
Kiille
2 dl (soseutettuja) mustikoita. Tai 2,5 dl kokonaisia.
n.0,5 dl jotain mehua
1 tl vaniljasokeria
n. 1-2 rkl hienoa sokeria
3 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Soseuta sauvaskoittimella mustikat sileäksi nesteeksi ja lisää mehu ja sokeri. Sulata taas liivatteet kuumassa nestetilkassa. Lisää mustikkasoseeseen ja kaada kakun päälle.
Anna kakun hyytyä noin 5 tuntia tai yön yli.
Koristele esim. vaahtokarkeilla.
Hanne
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.