Hetken ollut hiljaista täällä, nimittäin kaksi pientä täystuhoa rikkoi läppäristäni näytön ja tässä edelleen mietin korjauttaakko vekotin vaiko ostaa uusi. Lainakoneella kokeilen nyt saada muutaman postauksen aikaiseksi

Kookos jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei. Minä itse rakastan sitä! Tulee vain liian harvoin tehtyä kookosruokia.

Olen käyttänyt reseptissä myös punaisia linssejä. Ne ovat hyvä proteiininlähde (24g / 100g), kuituja 12g / 100g ja rautaakin 7mg  / 100g (50% päivän saantisuosituksesta). Punaisia linssejä meillä yleensä kaapista löytyykin. Ne ovat helpppoja ja nopeita käyttää ja niitä on hyvä piilottaa laatikoihin ja keittoihin. 

Tomaatti-linssi-kookoskeitto

500g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
reilu loraus oliiviöljyä
1 dl vettä
n. 1 dl punaisia linssejä
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl korianteria jos on

Päälle mustapippuria ja jotain juustoa esim. raejuustoa/fetamuruja/vuohenjuustomuruja.

Kuullota öljyssä isossa kasarissa tai paistinpannulla hienonnettu sipuli. Lisää tomaattimurska ja valkosipulinkynsi sekä vesi. Huuhtele linssit lävikössä hyvin kylmällä vedellä ja lisää joukkoon. Lisää mausteet. Keitä noin 10-15 minuuttia. Kun linssit kypsiä, lisää joukkoon kookosmaito. Anna hautua n. 5 min. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Currykin sopii tähän keittoon mainiosti. Koristele juustolla ja mustapippurirouheella.


unnamed.jpg

Hanne