Tein kakkua pitkästä aikaa. Tähän vuodenaikaan maistuu ihana valkosuklainen puolukkajuustokakku. Kakussa kohtaavat puolukan kirpeys ja valkosuklaan makeus.

DSC04028.jpg

Puolukka-valkosuklaajuustokakku

Pohja

3 dl ruishiutaleita
1 dl fariinisokeria
50 g voita

Täyte

5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) rahkaa
2 dl Flora vispikermaa
2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl kokonaisia puolukoita

Kiille/päällinen

n. 2 dl puolukkahilloa
2 liivatelehteä
3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Jos ei ole puolukkahilloa, voi soseuttaa kokonaisia puolukoita ja lisätä sokeria, tai tehdä kiilteen puolukkamehusta. Kiille ei ole pakollinen, sen voi myös halutessaan jättää tekemättä.

Koristeluun puolukoita tai valkosuklaarouhetta.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperista.

Pohja: Paahda hetki ruishiutaleita pannussa, lisää fariinisokeri ja voi ja paista rapeaksi. Kaada seos irtopohjavuokaan ja levitä.

Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon muut ainekset ja sekoita hyvin. Purista vedet liivatteista. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä ja lisää liivatteet sinne sulamaan sekoittaen. Lisää liivatesula täytteeseen ohuena norona koko ajan sekoittaen. Levitä täyte vuokaan ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet kiilteen.

Kiille: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä reilu 5 min. Purista vedet ja sulata kattilassa sitruunamehussa. Kaada ohuena norona hillo-vesiseokseen koko ajan sekoittaen. Levitä kakun päälle. Koristele.

Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluummin yön yli.

DSC04030.jpg

DSC04031.jpg

DSC04032.jpg

Hanne